Ιούλιος 2021

Η Ελλάδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κωπηλασίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Οι Ελληνίδες αθλήτριες κωπηλασίας Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπουρμπού έγραψαν ιστορία την Τετάρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ στους ημιτελικούς της κατηγορίας κωπηλασίας με ζευγάρι γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε στις 6: 48.70, γράφοντας ιστορία καθώς αυτή είναι η πιο γρήγορη στιγμή στον κόσμο, ποτέ.

Αθλητικά γήπεδα θα ανοίξουν ξανά με χωρητικότητα 80% για πλήρως εμβολιασμένους

Οι ενήλικες θεατές μπορούν σύντομα να επιστρέψουν στα στάδια για να παρακολουθήσουν παιχνίδια, αρκεί να είναι εμβολιασμένοι και να φορούν μάσκες χωρίς εξαίρεση, αποκάλυψε το Υπουργείο Αθλητισμού την Πέμπτη.

Οι ανήλικοι που δεν είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό μπορούν επίσης να παρευρεθούν, αρκεί ο αριθμός τους να μην υπερβαίνει το 5% της επιτρεπόμενης χωρητικότητας του χώρου.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το εμβληματικό Ράλλυ της Ακρόπολης

Η Αθήνα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το εμβληματικό Ράλλυ της Ακρόπολης, μέλος του WRC που έφυγε από το πρωτάθλημα το 2013, με μια ειδική διαδρομή μέσω της πλατείας Συντάγματος, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος της πόλης, την Παρασκευή.

"Θα ξεκινήσει - και ελπίζω ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συμφωνήσει - στην Ακρόπολη, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου [Οδός] και θα έχουμε επίσης, για πρώτη φορά, μέρος του αγώνα στο κέντρο της πόλης, γύρω από την πλατεία Συντάγματος," είπε στο Skai TV.

Η Κορακάκη και ο Πετρούνιας θα οδηγήσουν το Parade of Nations στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η σκοπευτής Άννα Κορακάκη και ο καλλιτεχνικός γυμναστής Λευτέρης Πετρούνιας θα ηγηθούν της Παρέλασης των Εθνών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η απόφαση σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα θα έχει άνδρες και γυναίκες σημαιοφόρους για πρώτη φορά στην Ολυμπιακή ιστορία και αντικατοπτρίζει τις εκκλήσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για ισότητα των φύλων.

Ως ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων, η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα ηγείται παραδοσιακά στην Παρέλαση των Εθνών.