Το... Βατερλό της Ρουμανίας!

Ο,τι λάμπει είναι χρυσός, όμως οι Ρουμάνοι ξέχασαν τη λάμψη του. Ανθρωποι που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, απουσία ηγετών και φθηνές λύσεις έφεραν έναν... ντροπιαστικό αποκλεισμό!

Τι και αν η θερμοκρασία στο Βουκουρέστι ξεπερνά τους 30 βαθμούς, όλοι αισθάνονται… παγωμένοι! Το βράδυ της Κυριακής οι φίλοι της Ρουμανίας παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι μια ομάδα ανίκανη να φανεί αντάξια της ιστορίας της. Ναι, η Αλβανία έριξε στο καναβάτσο στους Ρουμάνους, της έσβησε κάθε ελπίδα πρόκρισης κι έβγαλε στην επιφάνεια τη γύμνια της… Κι όμως αυτή η ομάδα με τον Ανχελ Ιορντανέσκου στο τιμόνι της κατάφερε να μείνει αήττητη ένα χρόνο, να περάσει χαλαρά στο Euro και να υπερηφανεύεται πως είχε την καλύτερη άμυνα των προκριματικών!

Οι παίκτες αποθέωναν τον προπονητή, ο 65χρονος Ρουμάνος μιλούσε για ένα εξαιρετικό σύνολο, αλλά στο κρισιμότερο ραντεβού τους για τον αιώνα, φάνηκαν… λίγοι! «Ιστορικό στραπάτσο», «Ντροπή..» είναι μερικούς από τους τίτλους που αφιέρωσαν οι συμπατριώτες τους, μετά την ήττα σοκ από την Αλβανία!

Η Ρουμανία έτρεχε ένα τρελό αήττητο 13 αγώνων κόντρα στην Αλβανία, αλλά στο χθεσινό παιχνίδι ήταν λες και η παράδοση ήταν εναντίον της! Μια φοβισμένη ομάδα που είχε την κατοχή μόνο επειδή τους έδινε το δικαίωμα ο αντίπαλος. Πάθος, δύναμη, ταχύτητα, διάθεση για ρίσκο είχε μόνο η ομάδα του Ντε Μπιάζι. Ένα δοκάρι από λάθος των Αλβανών ήταν η απάντηση στο γκολ του Σαντίκου! Αλλωστε, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «Αετοί» ήταν αυτοί που απείλησαν δυο φορές και όχι η Ρουμανία…

Οι ευθύνες βαρύνουν παίκτες, τεχνική ηγεσία, μα περισσότερο την Ομοσπονδία. Οι Ρουμάνοι τονίζουν πως ο πρόεδρος της, Ραζβάν Μπουρλεάνου είναι άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Οι γνώσεις του σταματούν στα… οικονομικά, ωστόσο βρέθηκε σε αυτή τη θέση επειδή ήταν σύμβουλος του πρώην προέδρου της χώρας, Τραϊάν Μπασέσκου

Πηγή gazzetta.gr