Μελομακάρονα... Ποιός δεν αγάπησε το διάσημο χριστουγεννιάτικο γλυκό και δεν το τίμησε με ζήλο; Θα πρέπει όμως να μάθουμε και πως να τα φτιάχνουμε για να τα απολαμβάνουμε όποια στιγμή θέλουμε.
Παρακάτω θα βρείτε μια καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμα μελομακάρονα.
Υλικά:
1/2 κιλό ελαιόλαδο
1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
250γρ πορτοκαλάδα
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
500γρ ζάχαρη
2 κιλά αλεύρι
Σιρόπι:
1 κιλό μέλι
1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Γαρνιτούρα:
500 γραμμάρια καρυδιού
Εκτέλεση:
1) Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
2) Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
3) Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά.
4) Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
5) Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε.
6) Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.