Σεξ μετά την εγκυμοσύνη

Μια από τις αλλαγές που θα διακρίνετε ευθύς αμέσως είναι και η ερωτική σας ζωή, και ενώ για τις νέες μητέρες το κεφάλαιο αυτό είναι κάτι που δεν τις απασχολεί τόσο καθώς το σώμα τους δεν είναι ακόμη έτοιμο, οι μπαμπάδες είναι λογικό να αγωνιάτε! Ο καιρός περνάει και η σύζυγός σας δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση για στιγμές…ζεστασιάς!

Πώς όμως ένας άντρας πρέπει να αντιμετωπίσει την περίοδο αυτή; Διαβάστε μερικά tips επιβίωσης για νέους και ερωτευμένους μπαμπάδες!

Το σώμα της προσαρμόζεται

Η γυναίκα σας μόλις γέννησε και με αυτό χρειάζεται να καταλάβετε ότι η διαδικασία του τοκετού έχει κάνει το σώμα της να μην είναι ακόμα έτοιμο για κάποια ερωτική δραστηριότητα. Θα χρειαστεί λοιπόν ένα διάστημα μέχρις ότου το σώμα της αλλά και η ψυχολογία της να είναι έτοιμα. Οι ειδικοί αναφέρουν την διαδικασία του τοκετού σαν ένα «τραύμα» του σώματος το οποίο χρειάζεται ένα διάστημα για να "ξεχαστεί". Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να περιμένουν τουλάχιστον έξι εβδομάδες μέχρι να έχουν ξανά ερωτική επαφή, ενώ κάποιες επιλέγουν να περιμένουν ακόμη περισσότερο εξαιτίας του φόβου μόλυνσης.

Οι ορέξεις σας θα αργήσουν να συμπίψουν

Ακόμη όμως και μετά το απαραίτητο χρονικό διάστημα αποχής και αφού έχετε πλέον το πράσινο φως από το γιατρό σας, είναι πολύ πιθανό εσείς και η γυναίκα σας να μην βρίσκεστε στην ίδια σελίδα της ερωτικής σας ζωής. Κάποιες γυναίκες είναι έτοιμες πιο γρήγορα να κάνουν σεξ ενώ άλλες χρειάζονται περισσότερες εβδομάδες ή και μήνες. Έρευνα που διεξήχθη το 1998 από το Journal of Family Practice έδειξε ότι το μέσο διάστημα για να κάνει μια γυναίκα έρωτα μετά τη γέννα είναι 7 εβδομάδες. Ωστόσο κάθε γυναίκα λειτουργεί διαφορετικά...