Πρώτη φορά Ομάδα!

Αναφερόμαστε βέβαια στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και με αυτή τη φράση θα συμφωνήσουν άπαντες οι οπαδοί του. Υπήρξαν μέρες επι Ερνέστο Βαλβέρδε στις οποίες οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να έχουν συνοχή στο παιχνίδι τους και αυτό να φαίνεται σαν αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Όμως αυτός ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει κάτι παραπάνω απο συνοχή μέσα στο γήπεδο.
Η αλληλοκάλυψη είναι παροιμιώδης, οι γραμμές όσο κοντά θέλει ο προπονητής κάθε στιγμή, οι παίχτες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με τη ''ματιά της τίγρης'' αλλά και με μία εκνευριστική ηρεμία. Τα ποδοσφαιρικά νεύρα τα βγάζουν σε δύναμη και ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας μια μαχητική αίσθηση σε όποιον τους βλέπει...

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έτσι τον Ολυμπιακό. Και μόνο να σκεφτώ οτί ο Σίλβα προπονεί την ομάδα 2 μήνες με κάνει να σκέφτομαι τι θα κάνει το δεύτερο χρόνο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, όταν όλες οι επιλογές των ποδοσφαιριστών θα είναι δικές του. Αν βέβαια μείνει ο Σίλβα στο λιμάνι γιατί ήδη σειρήνες απο Ισπανία και Πορτογαλία ηχούν στα αυτιά του.

Ένας ακόμη λόγος που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη θέση που είναι και στην Ευρώπη και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα είναι η εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα κεντρικά χαφ του. Ακόμη και ο Σαλίνο όταν δοκιμάστηκε στη συγκεκριμένη θέση σε ένα παιχνίδι ήταν απο τους διακριθέντες.
Σε αυτό ωφελεί η συνύπαρξη δύο ποιοτικών κεντρικών χαφ του Κασάμι και του τεράστιου Μιλιβόγιεβιτς οι οποίοι διδάσκουν στους υπόλοιπους πως παίζεται η θέση με εντυπωσιακά αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους. Αν είναι έξυπνοι και βάλουν κοντά τους ένα παιδί απο τις ακαδημίες του Ολυμπιακού για να μαθαίνει σιγά σιγά τη θέση μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγούν αυτό είναι σίγουρο.

Τέλος οι εργομετρικές του Ολυμπιακού είναι τροφή για συζήτηση με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Οι παίκτες του καταπίνουν πολλά χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι, κάνοντας έτσι τους πάντες να αναρρωτιούνται πολλοί τι είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά και η ομάδα τρέχει ακαταπαυστα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα;

Tags: