Ο Τσάρος των αιθέρων

Ο αποκαλούμενος τσάρος των αιθέρων δεν είναι άλλος απο τον υπεραθλητή και πολλάκις παγκόσμιο ρέκορντμαν Σεργκέι Μπούμπκα .
Ο Σεργκέι Μπούμπκα γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1963, είναι Ουκρανός επικοντιστής που υπήρξε κορυφαίος στο άθλημά του. Εκπροσωπούσε τη Σοβιετική Ένωση πριν τη διάλυσή της το 1991. Θεωρείται ο καλύτερος επικοντιστής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους σύγχρονους αθλητές.
Ο Μπούμπκα έχει κατακτήσει 6 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς και έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος επι κοντώ 35 φορές (17 ανοιχτού και 18 κλειστού στίβου). Είναι ο πρώτος που πέρασε τα 6 μέτρα και ο μόνος που έχει περάσει τα 6.10 (έως τον Ιανουάριο του 2007).
Κατέχει το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ των 6,14 μέτρων σε ανοικτό στίβο από τις 31 Ιουλίου 1994 στο Σεστριέρε της Ιταλίας. Στον κλειστό στίβο κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, πίσω από τα 6,16 μέτρα του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί (επετεύχθη στις 15 Φεβρουαρίου 2014). Το άλμα του Μπούμπκα ήταν στα 6,15 μέτρα και σημειώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1993 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.
Ο Σεργκέι Μπούμπκα ήταν ένας αθλητής ο οποίος εκμμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ταλέντο του και τις δυνατότητες του . Είναι αξιοσημείωτες οι διαπραγμετεύσεις που πραγματοποιούσε με την εκάστοτε διοργάνωση για την επίτευξη παγκοσμίου ρεκόρ . Οι διοργανώσεις που τον πλήρωναν καλύτερα ήταν εκείνες που καρπόνονταν τα παγκόσμια ρεκόρ του ,μιας και είχε την ευχέρεια να τα πραγματοποιεί όποτε εκείνος ήθελε .
Για το λόγο αυτό τα παγκόσμια ρεκόρ που πραγματοποιούσε ήταν εναν πόντο παραπάνω κάθε φορά απο το προηγούμενο .
Σήμερα ο Σεργκέι Μπούμπκα ασχολείται με τον αθλησμό θέλοντας να κατακτήσει τη θέση του προέδρου της ολυμπιακής επιτροπής και είναι ο νεότερος απο τους εξι υποψήφιους σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Tags: