Ο Γιάννης παραδέχεται ότι είχε πρόσβαση στο στεφάνι κατά τη διάρκεια της διακοπής του NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο έλαβε συμπάθειά από ορισμένα μέρη όταν δήλωσε κατά τη διάρκεια του κλεισίματος της πανδημίας του ΝΒΑ ότι ήταν απομονωμένος στο σπίτι χωρίς πρόσβαση σε στεφάνι μπάσκετ.

Αποδεικνύεται ότι το σχόλιο ήταν λίγο παιχνιδιάρικο από το αστέρι των Milwaukee Bucks.

"Όποιος εκεί έξω πίστευε ότι δεν είχα πρόσβαση σε γυμναστήριο, δεν με ξέρουν καν", δήλωσε ο Αντετοκούμπο την Τρίτη μετά την προπόνηση των Bucks στο «φούσκα» του ΝΒΑ κοντά στο Ορλάντο. "Λοιπόν, απλά το είπα για να προσπαθήσω να βγώ λίγο μπροστά από τον ανταγωνισμό."

Τον Απρίλιο, ο 25χρονος είπε: «Δεν έχω πρόσβαση στο στεφάνι. Πολλοί παίκτες του NBA έχουν ένα γήπεδο στο σπίτι τους ή κάτι τέτοιο, αλλά τώρα κάνω προπονήσεις στο σπίτι. Βόλτα με το ποδήλατο, διάδρομο, βάρη και μένω σε φόρμα με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν παίζω μπάσκετ. "

Ο Αντετοκούμπο είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης του NBA και κατατάσσεται μεταξύ των αγαπημένων που θα τιμηθούν ξανά για το 2019-2020. Η ψηφοφορία για την τιμή αυτής της σεζόν θα λάβει υπόψη μόνο τα παιχνίδια πριν το NBA σταματήσει τη δράση στις 11 Μαρτίου λόγω της επιδημίας Covid-19.

Όσον αφορά την ψηφοφορία του MVP, ο Αντετοκούμπο είπε την Τρίτη, «Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πραγματικά δεν το έχω σκεφτεί. Το είδα πριν από δύο μέρες, που τελείωσε. Προσπάθησα να μην επικεντρωθώ στις συνομιλίες MVP, ποιος είναι ο MVP και όλα αυτά.

«Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι κάθε μέρα για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει παιχνίδια και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Αυτό συνέβη πέρυσι. Ήμουν συγκεντρωμένος στο να κερδίζω παιχνίδια και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου και όλα έγιναν μόνα τους. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος μου. Τώρα, ξέρω ότι θα είναι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που μιλούν για το MVP, αλλά αυτό δεν είναι ο κύριος στόχος μου.

«Ο κύριος στόχος μου είναι να βελτιωθώ, να κερδίσω παιχνίδια, να βοηθήσω την ομάδα μου να παίξει καλό μπάσκετ και να πάει και να προσπαθήσει να κερδίσει το μεγάλο τρόπαιο. Η τελευταία φορά που το κάναμε ήταν το ’71, οπότε αυτή είναι η κύρια εστίασή μου αυτή τη στιγμή ».

Ο Αντετοκούμπο έχει κατά μέσο όρο 29,6 πόντους και 13,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ρεκόρ σταδιοδρομίας, όσο και τα δύο νούμερα που κατατάσσονται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα. Συνεισφέρει επίσης 5,8 ασίστ ανά παιχνίδι.

Οι Bucks, που κατέχουν το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, 53-12, συνεχίζουν να παίζουν στις 31 Ιουλίου εναντίον των Boston Celtics.