Ολυμπιακός: η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην EuroLeague

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τους τελευταίους περίπου δύο μήνες στην EuroLeague. Έχει καλό μομέντουμ, έχει βρει ρυθμό, αξιοποιεί στο έπακρο την χημεία, την συνοχή και την ομοιογένεια που τον χαρακτηρίζουν, καθώς διαθέτει έναν ισχυρό βασικό κορμό παικτών, αθλητών που παίζουν χρόνια μαζί, γνωρίζοντας καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Μία ομάδα με αρχές και ξεκάθαρους ρόλους στο παιχνίδι της. Όλα αυτά σας τα είχαμε τονίσει από το καλοκαίρι και σιγά-σιγά γίνεται ξεκάθαρο σε όλους το πόσο σημαντικά όπλα είναι για μία ομάδα να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν αγοράζονται. Είναι στοιχεία που χτίζονται με κόπο, υπομονή και εμπιστοσύνη, σε βάθος χρόνου.

Ύστερα από εκείνη την κακή εμφάνιση στα τέλη Νοέμβρη κόντρα στην Μακάμπι και την ήττα στο ΣΕΦ (73-80), ο Ολυμπιακός μετρά 8 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια του στην EuroLeague και αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης. Έχει πάρει "διπλά" με Νταρουσάφακα, Ζάλγκιρις και Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας παράλληλα στο ΣΕΦ μέσα σε λίγες μέρες τόσο την Φενέρμπαχτσε, όσο και τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Μπασκόνια. Μοναδικό μελανό σημείο η ήττα στην Γερμανία από την Μπάμπεργκ.

Σε αυτές τις 9 αγωνιστικές, με τον Ολυμπιακό να μετρά 8 νίκες και μόλις 1 ήττα, οι Πειραιώτες έχουν για μεγάλο όπλο τους την άμυνα, την κορυφαία στην διοργάνωση, δεχόμενοι 68 πόντους μέσο όρο. Στην επίθεση έχουν 78.1, με 51.5% ποσοστό στα δίποντα (20.7 δίποντα σε 40.3 προσπάθειες μέσο όρο) και 34% στα τρίποντα (7 τρίποντα ανά 20.5 προσπάθειες). Υψηλή η αποτελεσματικότητα του και στα ριμπάουντ με 38.2 ανά αγώνα (είναι πρώτος και σε αυτόν τον τομέα στην διοργάνωση), ενώ στον συσχετισμό ασίστ/λάθη οι "ερυθρόλευκοι" ναι μεν έχουν θετικό πρόσημο (14.6/13.7), αλλά δίχως μεγάλη απόκλιση. Η αύξηση των τελικών πασών, αλλά και η μείωση των λαθών είναι ένα από τα ζητούμενα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ενόψει της συνέχειας.

Tα τελευταία 9 αποτελέσματα του Ολυμπιακού
Νταρουσάφακα - Ολυμπιακός 71-77
Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν 88-59
Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός 75-88
Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 73-65
Μπάμπεργκ - Ολυμπιακός 82-68
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 71-62
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-69
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 67-69
Ολυμπιακός - Μπασκόνια 92-62