Μπέος: «Φορέστε χειροπέδες στον Σπανό»

Οι ατάκες του Αχιλλέα Μπέου, προς τον Γιώργο Σπανό έκλεψαν την παράσταση στη σημερινή εκδίκαση του 'Κoriopolis' στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στη διαδικασία εξετάστηκε ως μάρτυρας, ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός και όταν η εξέταση έφθασε στο φερόμενο ως στημένο παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος το 2011, ήρθε το ρεσιτάλ Μπέου.

'Κύριε Σπανέ, στήσαμε το παιχνίδι;' ρώτησε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, κι όταν η απάντηση ήταν αρνητική, ο Μπέος διερωτήθηκε: 'Το κατηγορητήριο λέει όμως ότι ήταν στημένο. Πώς γίνεται λοιπόν να είμαι εγώ κατηγορούμενος και εσείς όχι; Είναι άδικο αυτό! Πώς γίνονται αυτά; Ελάτε καθίστε εδώ, στο εδώλιο κύριε Σπανέ! Φορέστε χειροπέδες στον κύριο! Κάποιοι γελάνε, αλλά εγώ πάω κάθε μέρα σπίτι μου και παίρνω χάπια και κλαίω με αυτά που βλέπω! Οι παράγοντες μόνοι τους δεν μπορούν να στήσουν ένα παιχνίδι'.

Σήμερα κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος που εξετάστηκε για μία συνομιλία τον Μάρτιο του 2011 με τον Αχιλλέα Μπέο. που διαμαρτύρεται για τον ορισμό του διαιτητή Πραξιτέλη Ζαχαριάδη σε έναν αγώνα.

'Οι συνομιλίες με προέδρους ήταν σύνηθες φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές για να διαμαρτυρηθούν. Και ο Μπέος μού παραπονέθηκε μετά από τον ορισμό του διαιτητή. Δεν αισθάνθηκα φόβο, ούτε ότι με απειλεί. Ο Μπέος είναι ο Μπέος, αλλά δεν με έχει απειλήσει. Είναι εντελώς ψευδές αυτό που είπε ο Θωμαΐδης για τους φακέλους της UEFA, ότι αν δεν ήταν τα ΜΜΕ θα έμεναν στα συρτάρια. Ποιος τους έφερε στην Ελλάδα; Εγώ τους έφερα'.

'Κύριε Πιλάβιε, δεν μας διαφωτίσατε και πολύ. Δεν βοηθήσατε', απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου για να προκαλέσει την αντίδραση του Σοφοκλή Πιλάβιου. 'Δηλαδή τι πρέπει να πω; Ότι κάποιοι έπαιξαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο; Τι να κάνω; Να μπω στα αποδυτήρια να δω αν στήνουν το ματς;'.

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου με την κατάθεση του γνωστού ποινικολόγου και μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια.