«Γαλανόλευκος» κατήφορος.

Μαύρα θα είναι, καθώς φαίνεται, τα νέα όσον αφορά την κατάταξη της Εθνικής Ελλάδος στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης FIFA, για τον Νοέμβρη, αφού, για πρώτη φορά μετά 2003, θα βρεθεί εκτός της 20αδας.

Η Εθνική, μετά τη νίκη που σημείωσε απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, μετράει μία ισοπαλία και πέντε ήττες σε συνολικά έξι αναμετρήσεις, γεγονός που σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στη βαθμολογία της στο FIFA Ranking.

Τον Οκτώβριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε βρεθεί στη 18η θέση της σχετικής κατάταξης, όμως μετά τα τελευταία αποτελέσματα και τις ήττες από τα Νησιά Φερόε και τη Σερβία θα είναι ανάμεσα στην 22η και 24η θέση.

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως μετά το 2003 η Εθνική θα είναι κάτω από την 20η θέση, ενώ μετά το τέλος του Μουντιάλ στη Βραζιλία που είχε βρεθεί ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ήταν στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε βαθμολογία μας ξεπέρασαν η Αγγλία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Σλοβακία ενώ ακόμα απειλούμαστε απο Βοσνία, Ισλανδία, Αυστρία και Δανία.

Tags: