Μάιος 2014

Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία (Αγγλικά: New Zealand, Μαορί γλώσσα: Aotearoa) είναι χώρα που αποτελείται από 2 μεγάλα και πολλά μικρότερα νησιά στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού. Η Νέα Ζηλανδία είναι επίσης γνωστή ως Αοτεαρόα στη Μαορί γλώσσα, ή η Γη του Μακριού Λευκού Σύννεφου. Η Νέα Ζηλανδία είναι γνωστή για την γεωγραφική της απομόνωση, αφού είναι χωρισμένη από την Αυστραλία στα βορειοδυτικά μέσω της Θάλασσας της Τασμανίας, σε μήκος περίπου 2.000 χλμ. Οι εγγύτεροι γείτονές της είναι στα βόρεια οι Νέα Καληδονία, Φίτζι και Τόνγκα.

Tags: 

Σουπιά

Η σουπιά (επιστημονική ονομασία sepia, ελλ. σηπία) είναι γένος μαλακίων της τάξης των Σηπιιδών Sepiida ομοταξίας των κεφαλοπόδων. Ανήκει στην τάξη των Δεκαπόδων και απαντάται στις εύκρατες και ζεστές θάλασσες. Η κύρια τροφή της είναι μικρά ψάρια αλλά και γαρίδες. Ζει σε βάθος μέχρι 100 μέτρα και αποτελεί εύγευστο μεζέ. Αλιεύεται με δίχτυα, καμάκι και με ξυλοσουπιά. Εκτός από το κρέας της, το όστρακό της χρησιμοποιείται στη χρυσοχοΐα ως καλούπι, για τη λείανση των μετάλλων πριν ελαιοχρωματιστούν και (σε σκόνη) για την παραγωγή οδοντόκρεμας.

Tags: 

Σεξουαλικός εθισμός

Ο εθισμός στο σεξ, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με άλλες εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο τζόγος κ.λ.π.
Από τους πρώτους ειδικούς που μίλησαν για το σεξουαλικό εθισμό ήταν ο Αμερικανός Patrick Carnes, όταν το 1983 εξέδωσε το βιβλίο του ‘Out of the Shadows: Understanding Sexual Addiction’ (http://www.sexhelp.com/) και χιλιάδες άνθρωποι έκτοτε έχουν βοηθηθεί να αναγνωρίσουν την καταστροφικότητα του εθισμού αυτού, να απεξαρτηθούν, να θεραπευτούν, να αποκτήσουν υγιείς σχέσεις και πληρότητα στη ζωή τους.

Tags: 

Σαπφώ Νοταρά

Η Σαπφώ Νοταρά (Ηράκλειο, 1907 - Αθήνα, 11 Ιουνίου 1985) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, του κινηματογράφου και του θεάτρου. Το πραγματικό της επώνυμο ήταν Χανδάνου. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Το επώνυμο Νοταρά το πήρε από το δρόμο που βρισκόταν η δραματική σχολή στην οποία φοιτούσε.

Tags: 

Βουτιές χρυσάφι

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και η επιθυμία για μπανάκι μεγαλώνει. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα θα είναι το πιο ζεστό μέχρι τώρα. Δεν είμαστε όλοι προνομιούχοι όμως να μπορούμε να φύγουμε και να πάμε σε ωραίες παραλίες.Τι πιο δελεαστικό λοιπόν, από μια βουτιά στην πισίνα; Αλλά όχι σε οποιαδήποτε πισίνα, αλλά σε μια από τις πιο hot πισίνες του φετινού καλοκαιριού, τις οποίες μπορείς να βρεις στην Αττικη!

Tags: 

Πειραματόζωα!!!

Στο παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ, δυο παιδιά προσπάθησαν να γλυτώσουν από μια ανθρωποφάγο μάγισσα που ήθελε να τα γευματίσει. Στο τέλος, η μάγισσα νικήθηκε και η ιστορία τους είχε happy end. Στην αληθινή ζωή, εντός της δικτυακής τοποθεσίας gretelia hanselia, οικογένειες-θύματα μιας άπληστης-απάνθρωπης-εγκληματικής εκμετάλλευσης προσπαθούν να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία, φωτίζοντας μια σκοτεινή πλευρά του χώρου της Υγείας όπου βασιλεύει η Ομερτά. Τα όσα θα διαβάσετε, δυστυχώς, δεν είναι μυθιστόρημα ούτε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Tags: 

Όαση η λίμνη Πλαστήρα

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν επιλέξετε να επισκεφτείτε τη λίμνη Πλαστήρα είναι βέβαιο ότι η ομορφιά της σε συνδυασμό με τη διαμονή στα πανέμορφα καταλύματα της περιοχής θα κάνουν τις ημέρες σας πολύ όμορφες.
Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε τόσο ξενοδοχεία υπερπολυτελείας με πισίνες και spa όσο και παραδοσιακούς ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια απόλυτα ταιριαστούς στο ονειρικό τοπίο της περιοχής. Όλα ανεξαιρέτως τα καταλύματα αποτελούν ιδανικό καταφύγιο, ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από το άγχος της πόλης.

Tags: 

Το μεγαλύτερο σκαθάρι

Το μεγαλύτερο σκαθάρι στον κόσμο είναι 17 εκατοστά. Το titanus giganteus κρύβετε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και είναι σε θέση να σπάσει αυτούς που του επιτίθενται με τα σαγόνια του ή και να τους κόψει, εάν το προκαλέσουν.
Στην εικόνα βλέπουμε το titanus giganteus, το μεγαλύτερο σκαθάρι στον κόσμο και ένα από τα πιο μυστηριώδη πλάσματα στον πλανήτη.
Είναι πιο γνωστό ως titan σκαθάρι, μπορεί να μεγαλώσει έως και17 εκατοστάκαι έχει ένα σαγόνι τόσο ισχυρό ώστε να μπορεί να σπάσει ένα ξύλινο μολύβι στα δύο.

Tags: 

Πόσα παίρνει η Ελένη Μενεγάκη το μήνα;

Η παρουσιάστρια βάζει στην τσέπη της το ποσό των 125.000 ευρώ σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα εφημερίδας "Παραπολιτικά".
Συγκεκριμένα, το κανάλι της Κάντζας της δίνει 75.000 ευρώ, ενώ περίπου 50.000 ευρώ εισπράττει από τους χορηγούς της εκπομπής αλλά και από τα bonus τηλεθέασης. Η παρουσιάστρια εξακολουθεί να διεκδικεί υψηλές αποδοχές κάνοντας σκληρά παζάρια και διαπραγματεύσεις, την ώρα που οι σταθμοί αναγκάζονται να διώξουν εργαζόμενους λόγω περικοπών. Η εκπομπή της κοστίζει κάθε μήνα 163.000 ευρώ, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο χωρίς να συμπεριλαμβάνεται αυτό ο μισθός της.

Tags: 

Πίτσα

Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.

Tags: 

Σελίδες