Το μεγαλύτερο σκαθάρι

Το μεγαλύτερο σκαθάρι στον κόσμο είναι 17 εκατοστά. Το titanus giganteus κρύβετε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και είναι σε θέση να σπάσει αυτούς που του επιτίθενται με τα σαγόνια του ή και να τους κόψει, εάν το προκαλέσουν.
Στην εικόνα βλέπουμε το titanus giganteus, το μεγαλύτερο σκαθάρι στον κόσμο και ένα από τα πιο μυστηριώδη πλάσματα στον πλανήτη.
Είναι πιο γνωστό ως titan σκαθάρι, μπορεί να μεγαλώσει έως και17 εκατοστάκαι έχει ένα σαγόνι τόσο ισχυρό ώστε να μπορεί να σπάσει ένα ξύλινο μολύβι στα δύο.
Παρά το τρομακτικό μέγεθος του και το φοβερό δάγκωμα, είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο, σύμφωνα με την Oddity Central.
Το έντομο κρύβεται σε υγρές τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής.
Κρίνοντας από τις μεγάλες γεωτρήσεις που βρέθηκαν σε νεκρά δέντρα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι προνύμφες του εντόμου αυτού τρέφονται με σάπια ξύλα για αρκετά χρόνια πριν αναπτυχθούν πλήρως,
Το αρσενικό σκαθάρι δεν τρέφεται κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής της, αλλά χρειάζεται ενέργεια για να πετάξει.
Η ενέργεια προέρχεται από τα αποθέματα που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο της νύμφης και χρησιμοποιούνται για να πετάξουν αρκετό καιρό για να βρουν έναν σύντροφο.
Το πλάσμα είναι τόσο μεγάλο που δεν έχει αρκετή ενέργεια για να πετάξει από το έδαφος, έτσι πρέπει να αναρριχηθεί στα δέντρα πριν ξεκινήσει να πετάξει στον αέρα.
Τα θηλυκά περιμένουν τα αρσενικά να τα βρουν και να γονιμοποιήσουν τα αυγά τους.
Για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους χρησιμοποιούν το σφύριγμα για προειδοποίηση και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τεράστια σαγόνια τους να δαγκώσει επιτιθέμενους.

Το σκαθάρι έχει επίσης εξαιρετικά ισχυρά πόδια και αιχμηρά νύχια που μπορούν να σχίσουν ζώα και ανθρώπινη σάρκα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιτίθενται αν δεν τα προκαλέσετε.
Ζουν στα τροπικά δάση της Βραζιλίας, τη Βολιβία, την Κολομβία, τον Ισημερινό, την Guianas και το Περού, όπου οι ντόπιοι προσπαθούν να τα πιάσουν μετά στο σκοτάδι με λαμπερά φώτα.

Tags: