Απρίλιος 2016

Υπέγραψε ο Τζιμπούρ για την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό

Ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος ήταν «ξεγραμμένος» επί Πογιέτ, έμελλε να είναι ο παίκτης που θα έστελνε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «τρομοκράτης» μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι δικαιώνοντας τον Μανωλά για αυτήν την κίνησή του, καθώς διαμόρφωσε το τελικό 1-1, που σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στο ΟΑΚΑ χάρισε στους «κιτρινόμαυρους» το πολυπόθητο εισιτήριο.

Tags: 

Επικράτησε ο Ολυμπιακός του Ρεθύμνου

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Κρήτη 77-73 του Ρεθύμνου χωρίς να φορτσάρει και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Χακίμ Γουόρικ με 17, ενώ 14 πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης. Για το Ρέθυμνο ο Χάροου πέτυχε 17 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» φόρτσαραν μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασαν στη νίκη.

Tags: 

Συμφωνία με τον Αργύρη Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός

Ολοκληρώθηκε εχθές Τετάρτη 20/04 το χρονικό μίας προαναγγελθείσης συμφωνίας, καθώς η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Έπειτα από το τραγικό φινάλε του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Euroleague με την Λαμποράλ Κούτσα και την απομάκρυνση του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς οι «πράσινοι» έδωσαν τα χέρια με τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα του «τριφυλλιού» στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και δύο κυπέλλων, στο διάστημα του 2012 έως το 2014.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Tags: 

Η ΕΟΚ ζητά από τον Κοντόνη για τη συμμόρφωση των διεθνών επιταγών

Η Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές ότι παρέπεμψε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή τη FIBA σχετικά με την προειδοποίηση της για τη συμμόρφωση με τις διεθνείς επιταγές, μετά την απόφαση της ΑΕΚ να παίξει στο Eurocup.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναλυτικά:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε.

Tags: 

«Καμακώνει» η ΑΕΚ τον Άγκερ

Η ΑΕΚ αναζητεί παίκτη για το κέντρο της άμυνας και στο μικροσκόπιο έχει μπει ο Ντάνιελ Άγκερ. Ο 32χρονος Δανός, που έχει κάνει σημαντική καριέρα στη Λίβερπουλ, αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη φανέλα της Μπρόντμπι και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Όπως αναφέρει γνωστή αθλητική εφημερίδα, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις.

Φέτος ο Δανός στόπερ μετρά 17 εμφανίσεις και 1 γκολ με την Μπρόντμπι, ενώ είχε αγωνιστεί και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Tags: 

Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε (21:45, Novasports 2) στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα την πρώτη του μάχη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζοντας τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση. Η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη θα πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου.

Οι «πράσινοι» θέλουν να σπάσουν την έδρα των Ισπανών και να πάρουν την πρόκριση για πρώτη φορά από το 2012, καθώς στις προηγούμενες τρεις απόπειρες αποκλείστηκαν δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ και μία από την Μπαρτσελόνα.

Tags: 

Ήττα για τον Παναθηναϊκό

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Τop-16 της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχασαν με 91-86 από την Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Κωνσταντινούπολη και στα πλέι οφ θα αναμετρηθούν με την Λαμποράλ Κούτσα, έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Πολυτιμότερος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Σάριτς, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ντίμπλερ με 13, Οσμάν με 12, Μπράουν με 11 και Τάιους με 10. Για τον Παναθηναϊκό οι Γκιστ, Καλάθης και Ουίλιαμς πέτυχαν από 14 πόντους, ενώ από 10 σημείωσαν οι Διαμαντίδης, Γίανκοβιτς και Ραντούλιτσα.

Tags: 

Υπόγραψε στον Παναθηναϊκό ο Λέτο

Για 1,5 χρόνο είχε υπογράψει ο Σεμπαστιάν Λέτο τον Ιανουάριο, όταν και επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και ήδη υπάρχουν σκέψεις για την επέκταση του συμβολαίου του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν πάρει απόφαση να προτείνουν νέο συμβόλαιο στον παίκτη. Σύμφωνα με το «Goal», οι εκπρόσωποι του Αργεντινού αναμένονται μετά τα play offs στην Αθήνα, ούτως ώστε να συζητήσουν με το «τριφύλλι» για νέο συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Tags: