Φίδι δαγκώνει στον ύπνο

Αντίθετα με τα περισσότερα δηλητηριώδη φίδια , τα οποία έχουν την τάση να δαγκώνουν τους ανθρώπους που είναι ξύπνιοι, η μεγάλη αυστραλιανή mulga έχει βρεθεί επίσης να επιτίθενται σε ανθρώπους που κοιμούνται .

Σε μια νέα μελέτη που εξέτασε 27 περιπτώσεις ατόμων που δαγκώθηκαν από το φίδι mulga, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι επτά από τα θύματα κοιμόντουσαν όταν δαγκώθηκαν , ανάμεσα στα μεσάνυχτα και τις πέντε.

Τέτοια δαγκώματα δεν ήταν κοινά ,οι περισσότεροι από τους ανθρώπους της μελέτης που δαγκώθηκαν είχε σκόπιμα σε επαφή με ένα φίδι . Για παράδειγμα , ένα θύμα είχε δαγκωθεί , ενώ έπαιζε με ένα φίδι στον κήπο.
Αλλά 10 άτομα που δαγκώθηκαν είχαν αντιμετωπίσει ένα φίδι mulga ακούσια , και το γεγονός ότι επτά από τα θύματα δαγκώθηκαν στον ύπνο " είναι αξιοσημείωτο , δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει το 70 τοις εκατό των προσδιορισμένων υποθέσεων που αφορούν τα δαγκώματα χωρίς εσκεμμένη επαφή , και υποδηλώνει ότι τα δαγκώματα που υπέστη κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να να είναι πιο συχνά από ό, τι έχουν αναφερθεί στο παρελθόν.
Το φίδι mulga αποτελεί το μεγαλύτερο χερσαίο δηλητηριώδες φίδι στην Αυστραλία . Δαγκώματα του φιδιού μπορεί να είναι μοιραία... Ωστόσο, η πιο πρόσφατη περίπτωση της μοιραίας mulga αναφέρθηκε περισσότερο από 40 χρόνια πριν , γράφουν οι ερευνητές .

Η πλειοψηφία των δαγκωμάτων στη μελέτη πραγματοποιήθηκε μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου και ογδόντα τοις εκατό των θυμάτων ήταν άνδρες .

Ο υψηλός επιπολασμός της τσιμπήματα που προκλήθηκε , ενώ οι άνθρωποι κοιμόντουσαν ήταν επίσης έκπληξη , δήλωσε ο Μπους , επειδή τα περισσότερα τσιμπήματα φιδιών εμφανίζονται όταν τα φίδια αισθάνονται ότι απειλούνται και προσπαθούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους .

Θα σκεφτεί ότι , σε μία από τις περιπτώσεις , " το φίδι μπορεί να έχει προσελκύσει τη θερμότητα του σώματος του θύματος , " ή , σε άλλη περίπτωση , το φίδι απλά ψάχνει για τα τρωκτικά που μπορεί να προσελκύονται από ένα κάδο απορριμμάτων .

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν online στις 13 Απριλίου στο περιοδικό Toxicon .

Tags: