Τι θα στοιχηματίζατε για το ντέρμπι Βαλένθια vs Μπάτμαν;!

Το μπελά της βρήκε η ποδοσφαίρικη ομάδα Βαλένθια που λόγω του επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της άλλαξε το λογότυπο της. Υιοθέτησε ένα που απεικονίζει μια νυχτερίδα, όπως άλλωστε είναι και το παρατσούκλι της Ισπανικής ομάδας. Ωστόσο σύμφωνα με την εταιρεία DC comics, το λογότυπο αυτό μοιάζει πολύ με αυτό του Μπάτμαν, για την ακρίβεια είναι πανομοιότυπο, γεγονός που την οδήγησε να στείλει εξώδικο για τον ιστορικό όμιλο στην επιτροπή Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής ένωσης και να ζητά την απόσυρσή τουεν λόγω σήματος.

Φυσικά το εξωδικό αυτό προκάλεσε όχι μόνο την αναστάτωση αλλά και τη αντίδραση της ομάδας. Δήλωσαν πως δεν πρόκειται επ' ουδενί να αλλάξουν το επετειακό λογότυπο που επέλεξαν εξαιτίας του εξώδικου που έλαβαν. Όπως είπαν, το έμβλημα της Βαλένθια με την νυχτερίδα χρονολογείται από το 1919, πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του Μπάτμαν ως ήρωα κινουμένων σχεδίων που έγινε το 1939. Εκπρόσωπος της Βαλένθια μάλιστα, μίλησε ακόμα πιο δηκτικά, λέγοντας πως κανένας δεν έχει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του συγκεκριμένου εμβλήματος και πως όταν ξεκίνησε να παίζει η Βαλένθια ποδόσφαιρο φέροντας τη νυχτερίδα στη φανέλα, στην Αμερική όχι μόνο δεν είχαν δημιουργήσει τον Μπάτμαν αλλα κυνηγούσαν ακόμα βίσονες στα δάση.
Τα λόγια αυτά με τον σκωπτικό αυτόν τόνο, έχουν ταυτόχρονα και νομικό υπόβαθρο καθώς η Βαλένθια έχει κατοχυρωμένη τη νυχτερίδα ως έμβλημα από το 1921. Οπότε όπως υποστηρίζουν οι νομικοί σύμβουλοι της ομάδας το αίτημα της DC comics για απόσυρση του εν λόγω λογότυπου δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να ικανοποιηθεί. Η υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δώσει περιθώριο στις δύο πλευρές μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2020 να βρούν τη μέση όδο και χρυσή τομή, διαφορετικά θα αναγκαστεί να αποφανθεί η ίδια.