Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου: Τιτανομαχία στη Μαδρίτη

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ανάσα από την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν Μονάχου απέχει... αρκετά από αυτά και καλείται απόψε να κάνει ένα μικρό θαύμα για να βρεθεί στην τετράδα. Οι Μαδριλένοι θριάμβευσαν στο Μόναχο με 2-1 με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και καλούνται απόψε να κρατήσουν αυτό το πολύ μεγάλο προβάδισμα.

'Η Μπάγερν είναι μια καταπληκτική ομάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη του τερέν. Εχουν τρομερή ποιότητα και το γνωρίζουμε. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας όπως κάναμε και στο Μόναχο. Μας περιμένει ένα πολύ μεγάλο ματς το οποίο θα κριθεί στις μικρές λεπτομέρειες' είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γκάρεθ Μπέιλ, Πέπε και Ραφαέλ Βαράν.

'Οποιος πολεμά μπορεί και να χάσει. Οποιος δεν πολεμά, έχει ήδη χάσει' ήταν η ατάκα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε κατά την αναχώρηση της Μπάγερν από το Μόναχο. Οι Βαυαροί ταξίδεψαν στη Μαδρίτη με τους Λεβαντόβσκι (φωτό), Χούμελζ και Μπόατενγκ στην 22άδα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι αμφίβολοι μεν, αλλά με τις πιθανότητες υπέρ τους για να αγωνιστούν.

Πλην του Μπόατενγκ οι άλλοι δύο είχαν χάσει το πρώτο ματς στο Μόναχο και πιθανή επιστροφή τους απόψε στην ενδεκάδα δίνει ώθηση στην Μπάγερν που δεν θα έχει τον τιμωρημένο Χάβι Μαρτίνεθ.

Ρονάλντο VS Ρόμπεν

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο γκολ σε 30 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Μόναχο και έφτασε τα 100 ευρωπαϊκά γκολ (97 στο Τσάμπιονς Λιγκ). Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα είναι και απόψε η μεγάλη απειλή για την εστία της Μπάγερν.

Ο Αριεν Ρόμπεν είναι ο παίκτης-βαρόμετρο για την Μπάγερν. Ο Ολλανδός δεν ήταν καλός στο πρώτο ματς και αυτό επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Βαυαρούς. Απόψε, σε ένα γήπεδο που κάποτε ήταν σπίτι του, η απόδοση του Ρόμπεν θα κρίνει πολλά στο αν η Μπάγερν θα μπορέσει να παλέψει και να πετύχει την ανατροπή.

Στατιστικά

4 Συνεχόμενες ήττες έχει στην Ισπανία η Μπάγερν. Φέτος έχει ήδη ηττηθεί μια φορά στη Μαδρίτη με 1-0 από την Ατλέτικο στη φάση των ομίλων.

5 Η Μπάγερν έχει παίξει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στις πέντε προηγούμενες σεζόν. Για να τις κάνει έξι στη σειρά, θέλει ανατροπή απόψε.

97 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα δύο γκολ που πέτυχε στο Μόναχο έφτασε τα 97 στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

100 Ο Σέρχιο Ράμος απόψε θα αγωνιστεί για 100ή φορά σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι σήμερα το έχουν πετύχει άλλοι 35 ποδοσφαιριστές.