Ο τελευταίος αγώνας του Ιακωβάκη.

Με περίσσια συγκίνηση έλαβε χώρα η τελευταία συμμετοχή του Περικλή Ιακωβάκη σε κούρσα, στο Παγκρήτιο.
Ο μοναδικός Έλληνας αθλητής των 400 μέτρων με εμπόδια πήρε την μεγάλη απόφαση να "κρεμάσει" μία για παντα τα σπάικς του, μετά απο 15 χρόνια πορείας ως αθλητής.

Μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο ο Ιακωβάκης τερμάτισε τρίτος, φανερά συγκινημένος, γονάτισε, φίλησε το ταρτάν και έσφιξε τα αγαπημένα του αθλητικά παπούτσια σκύβοντας το κεφάλι δακρυσμένος. Δείτε τί δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα:

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν καλή κούρσα. Στην αρχή λόγω του ανέμου έτρεξα επιφυλακτικά και στα πρώτα 200 μ. είχε κόντρα άνεμο και με δυσκόλεψε. Ήθελα να είμαι λίγο πιο γρήγορος, αλλά οι τραυματισμοί και τα χρόνια που περνάνε αφήνουν σημάδια», δήλωσε ο Περικλής Ιακωβάκης και πρόσθεσε: «Ένας λόγος ακόμα που ήθελα να παρατείνω τις εμφανίσεις μου είναι για τα παιδιά μου να προλάβουν να με δουν να αγωνίζομαι. Σήμερα είναι εδώ στην κερκίδα η οικογένειά μου και με παρακολούθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η εμφάνιση ήταν η τελευταία μου. Ετοιμάστηκα από το Σεπτέμβρη για πω το «αντίο» στους στίβους εδώ στο Ηράκλειο σε αυτή τη διοργάνωση. Ήταν υπέροχος ο κόσμος και με συγκίνησε με την υποδοχή του και τις επευφημίες του. Φεύγω πλήρης από τους στίβους από επιτυχίες και αποτυχίες. Ήταν η τελευταία μου προσπάθεια σε ατομικό επίπεδο γιατί ο εθνικός προπονητής μου ανακοίνωσε ότι θα είμαι στη εθνική ομάδα για τα 4Χ400 αύριο».

Tags: