Ο ΠΑΟΚ σπάει το αήττητο ρεκόρ του Ολυμπιακού

Δύο ημέρες μετά την επιστροφή των επτά πόντων του από το Δικαστήριο Διαιτησίας Αθλητισμού, ο ΠΑΟΚ έσπασε το αήττητο ρεκόρ του Ολυμπιακού με νίκη 1-0 στον Πειραιά την Κυριακή, παραμένοντας τρεις βαθμούς μπροστά από την αντίπαλη ΑΕΚ στη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν τελείως διαφορετικός από την ομάδα που είχε χάσει εντός έδρας από την ΑΕΚ και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, για να δημιουργήσει αρκετές πιθανότητες και να εξασφαλίσει τη νίκη στον χρόνο του τραυματισμού μέσω του παρθενικού γκολ του Enea Mihaj με τον σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Η ΑΕΚ νίκησε τον αντίπαλο Παναθηναϊκό με 3-1 στο υποτιθέμενο παιχνίδι εκτός έδρας για τους Κίτρινους στο κοινό του γηπεδούχου του Ολυμπιακού Σταδίου. Οι Dmytro Chygrynskiy, Nelson Oliveira και Dani Verde (από το πέναλτι) σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, και ο Δημήτρης Κουρμπέλης σκόραρε για τους Πράσινους.

Το Σάββατο ο Άρης νίκησε την ΟΦΗ στο Ηράκλειο 1-0 με γκολ του Γιάννη Φεφατζίδη.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μαθηματικά το πρωτάθλημα με 85 πόντους και απέμειναν δύο παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έχει 71, η ΑΕΚ έφτασε τα 68, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στα 52, ο Άρης είναι 41 και ο ΟΦΗ 36.

Στα playouts ο Παναιτωλικός έκανε ένα άλμα στην ασφάλεια με ένα θρίαμβο 2-0 στην κάτω ομάδα Πανιώνιος, αλλά η Ξάνθη παραμένει με πρόβλημα υποβιβασμού αφού έχασε 2-1 στο σπίτι του Αστέρα Τρίπολης. Η Λαμία ισοπαλία 0-0 με τη Λάρισα και ο Ατρόμητος κέρδισε 3-2 στο Βόλο.

Στο κάτω μέρος του τραπεζιού ο Παναιτωλικός είναι τώρα με 26 πόντους, η Ξάνθη έχει 23 και ο Πανιώνιος έμεινε στους 22. Στον τελευταίο γύρο των playouts το επόμενο Σάββατο η Ξάνθη ταξιδεύει στη Λάρισα και ο Πανιώνιος πηγαίνει στον Ατρόμητο. Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα πάει κάτω και η μία πάνω θα αντιμετωπίσει πλέι οφ υποβιβασμού με τη δεύτερη θέση της δεύτερης κατηγορίας.