Ο Ολυμπιακός παίζει για πρόκριση και ψυχολογία

Το πόσο σημαντικό είναι το αποψινό ματς του Ολυμπιακού στο Καζακστάν φαίνεται από τη βαθμολογία του ομίλου των "ερυθρόλευκων", με τους πρωταθλητές Ελλάδας και τον ΑΠΟΕΛ να έχουν από έξι βαθμούς. Ακολουθεί η Γιουνγκ Μπόις με τέσσερις πόντους και τελευταία είναι η Αστάνα με έναν βαθμό, με την αποψινή αντίπαλο των Πειραιωτών να παίζει το τελευταίο της χαρτί στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Γίνεται όμως εύκολα αντιληπτό ότι το σημερινό ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την ομάδα του Πειραιά, καθώς αν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα φτάσει τους εννιά πόντους. Σε μια τέτοια περίπτωση οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στη φάση των "32" της διοργάνωσης και θα πάνε με άνεση για να παίξουν στα δύο τελευταία παιχνίδια του γκρουπ.

Ο λόγος για τις αναμετρήσεις με Γιουνγκ Μπόις (στο Φάληρο) και ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί και η πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο η εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και η κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Επίσης ο Πάουλο Μπέντο γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό θα είναι για την ψυχολογία της ομάδας του, εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να κερδίσει ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι την Αστάνα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" έδειξε με τις αποφάσεις του πως σχεδίασε τα πλάνα του για το αποψινό ματς στο Καζακστάν έχοντας στο μυαλό του και το μεγάλο παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το σημερινό ματς στην 'Αστάνα Αρένα', βέβαια, δεν θα είναι εύκολο για πολλούς λόγους. Πρώτα απ' όλα γιατί η πρωταθλήτρια Καζακστάν καίγεται για τη νίκη, δεύτερον γιατί ο αγωνιστικός χώρος (συνθετικός χλοοτάπητας) δεν βοηθά τους Πειραιώτες και τρίτον ο Μπέντο θα κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα του γιατί ακολουθεί το ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Ολα αυτά δείχνουν μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για τους πρωταθλητές Ελλάδας στο μακρινό Καζακστάν.