Ο Ολυμπιακός δέχεται βροχή προσφορών για....

Με την πώληση του Δημήτρη Νικολάου για πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ, ο Ολυμπιακός διατηρεί τα εξαιρετικά επαγγελματικά του ρεκόρ στην αγορά μεταγραφών.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την άνοδο 3,5 εκ. για τον Νικολάου. Έχοντας προχωρήσει μέσα από τις τάξεις του Ολυμπιακού, ο center-back ήταν σε υψηλή εκτίμηση στον Πειραιά και ήταν αρχηγός στην εθνική ομάδα κάτω των 21 ετών, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στην αρχική σύνθεση της ομάδας και στάλθηκε δανεικός προς την Empoli τον Ιανουάριο. Ο Νικολάου έκανε μόνο τέσσερις εμφανίσεις στη Serie A, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να πείσει την Empoli να τον υπογράψει σε μόνιμη βάση. Η Empoli τελείωσε στην 18η θέση και υπέστη υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Νικολάου πωλήθηκε για περισσότερα χρήματα από ότι αρχηγοί του Παναθηναικου παλιότερα. Το 2017, ο Παναθηναϊκός έλαβε μόνο 1,8 εκατομμύρια για τον παραγωγικό Marcus Berg όταν μετακόμισε στο Al Ain (το Αμβούργο διέθετε ένα μέρος των δικαιωμάτων του), ενώ οι πράσινοι αύξησαν μόλις 2,5 εκατομμύρια από το Genk για τον Νίκο Καρέλη αφού είχε σκοράρει 20 γκολ σε όλους τους αγώνες της σεζόν 2015/2016.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να διαπραγματεύεται καλές προσφορές στην αγορά μεταγραφών. Παναγιώτης Ρέτσιος (22 εκατ.), Κωνσταντίνος Μιτρογλου (15 εκατ.), Λουκά Μιλιβογιέβιτς (15 εκατ.), Κώστας Μανώλας (13 εκατ.), Μπράουν Ιντιέ (12.5 εκατ.), Αντρέας Σαμαρής (10 εκατ.) και Masuaku (7,1 εκατομμύρια) έχουν πωληθεί για μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ άλλα ελληνικά σωματεία έχουν αγωνιστεί κάποιες φορές να πιέσουν για μεγαλύτερα ποσά για τους βασικούς τους παίκτες. Αυτό το χειμώνα, ο Aleksandar Prijovic μπήκε στην Al Ittihad στη Σαουδική Αραβία μόνο για 10 εκατομμύρια (η ρήτρα απελευθέρωσής του ενεργοποιήθηκε), παρά το γεγονός ότι έδωσε 18 γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν 2018/2019 για τον ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν σε θέση να απορρίψει μια προσφορά αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κώστα Φορτούνη από την West Ham United μιλάει για τον τρόπο λειτουργίας τους.