Ο οιωνός που «δίνει» τον τίτλο στην Τσέλσι

Ο Αντόνιο Κόντε θα απολαύσει ευτυχισμένα Χριστούγεννα, μετά την εξασφάλιση ότι στην εορταστική περίοδο θα βρίσκεται στην κορυφή της Premier League, μετά την χθεσινή δέκατη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Το γκολ του Φάμπρεγκας στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για να χαρίσει στους 'μπλε' τη νίκη στο 'στάδιο του φωτός' απέναντι στην Σάντερλαντ, δημιουργώντας διαφορά έξι πόντων από την Λίβερπουλ, με συνέπεια ακόμα και ένα στραβοπάτημα με την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο, να μην τους ρίξει από την κορυφή τα Χριστούγεννα.

Αυτό, όπως κάθε οπαδός της Τσέλσι γνωρίζει, είναι ένας πολύ καλός οιωνός γιατί η παράδοση υπαγορεύει, ότι κάθε φορά που η Τσέλσι ήταν στην κορυφή στις 25 Δεκεμβρίου - όπως έκανε το 2004, το 2005, το 2009 και το 2014 - κέρδισε τον τίτλο.

'Σίγουρα, θα είναι ευτυχισμένα Χριστούγεννα για εμάς, αλλά γνωρίζουμε ότι σε αυτό το πρωτάθλημα υπάρχει κίνδυνος και εγώ προτιμώ ότι οι παίκτες μου να μην σκέφτονται το τραπέζι, πριν από το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι', είπε ο Κόντε μετά την νίκη.

Όμως ακόμα κι έτσι ο Ιταλός προπονητής, δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, που την είδε, χωρίς τον τραυματία Αζάρ, να αποτυγχάνει να 'τελειώσει' τους αντιπάλους της νωρίτερα.

'Όταν έχεις τη δυνατότητα να σκοτώσεις το παιχνίδι θα πρέπει να σκοτώσεις το παιχνίδι', είπε ο Κόντε. 'Είχαμε τη δυνατότητα αυτή, αλλά δεν το κάναμε και στο τέλος ο Κουρτουά μας έσωσε. Ελπίζω στο μέλλον ότι μπορούμε να βελτιώσουμε'.

πηγή