Ο Νίκος Μαχλάς μιλά για τη μεγαλύτερη δυσκολία της ζωής του.

Ο παλαίμαχος άσσος του ποδοσφαίρου Νίκος Μαχλάς που σταδιοδρόμησε και μεγαλούργησε στις Ολλανδικές ομάδες Άγιαξ και Φίτεσε, έδωσε συνέντευξη σε ολλανδικό περιοδικό και μίλησε για άγνωστες πτυχές της μέχρι τώρα ζωής του. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, περιέγραψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο μεγάλος του γιος με την καρδιά του τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το οποίο τον απορρόφησε ολοκληρωτικά και του στέρησε το αβίαστο χαμόγελο και την ξεγνοιασιά των προηγούμενων χρόνων.

Το καρδιολογικό πρόβλημα εμφανίστηκε όταν ο γιος του βρισκόταν σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και ένιωθε κάποιους πόνους στο στήθος. Ύστερα από μια σειρά εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η πάθηση του είχε γενετική-κληρονομική προέλευση. Όσο τα χρόνια περνούσαν η κατάσταση του επιδεινωνόταν με αποτέλεσμα στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών να λειτουργεί μόνο το 12% της καρδιάς του. Οι γιατροί έλεγαν πως δε θα αργούσε να επέλθει το μοιραίο εάν δε γινόταν κάτι δραστικό. Καθώς εδώ στην Ελλάδα δεν υπήρχαν τα μέσα, ταξίδεψαν στο Ανόβερο όπου ένας ειδικός καρδιολόγος εκεί κράτησε ζωντανή και λειτουργική την καρδιά του, τοποθετώντας της μια ειδική συσκευή. Ταυτόχρονα, μπήκαν σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καθώς μόνο αυτή θα ήταν μια μόνιμη και οριστική λύτρωση από το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν. Για τα επόμενα τρία χρόνια πηγαινοέρχονταν στο Ανόβερο για θεραπείες και εξετάσεις προσευχόμενοι να βρεθεί γρήγορα δότης.

Ο Νίκος Μαχλάς παρόλο που προσπαθούσε να ζει μια φυσιολογική ζωή με τα παιδιά του στην Κρήτη, προσπαθώντας να γυμνάζεται, να παίζει ποδόσφαιρο με φίλους, τον κατέτρωγε η έννοια του μεγάλου του γιου που έβλεπε τον πατέρα και τον μικρό του αδελφό να κάνουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες καθημερινά που εκείνος ήθελε αλλά δεν μπορούσε να ευχαριστηθεί. Η μόνη τους διασκέδαση ήταν μεταξύ επισκέψεων σε νοσοκομείο και εξετάσεων να πηγαίνουν στο γήπεδο και να παρακολουθούν ματς της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν.
Ώσπου μια μέρα έλαβαν το λυτρωτικό τηλεφώνημα που τους ανακοίνωνε ότι βρέθηκε μόσχευμα από ένα παιδί οκτώ ετών που είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η επέμβαση έγινε στις 16 Μαρτίου του 2019. Ύστερα από πολλές ώρες αγωνίας οι γιατροί τους είπαν ότι το μόσχευμα αντέδρασε πολύ καλά μετά την επέμβαση. Η μέρα αυτή όπως είπε ο Νίκος ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής του, με μια πρωτόγνωρη χαρά απείρως μεγαλύτερη από το να κέρδιζε Μουντιάλ και Τσαμπιονς Λιγκ μαζί! Όλα απέκτησαν καινούριο νόημα πλέον και λαχταρά να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι με την οικογένειά του θεωρώντας το οκτάχρονο αγόρι που τους δώρησε την καρδιά του, φύλακα άγγελο τους και προστάτη.