Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας Πέθανε από Covid-19

Ο Έλληνας πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε από την Covid-19 την Πέμπτη, σε ηλικία 58 ετών, μετά από σχεδόν δύο μήνες μάχης με την ασθένεια.

Ο αθλητής δεν είχε κανένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας και συμμετείχε σε εκδηλώσεις ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Είχε αγωνιστεί στο δίχρωμα keelboat (Star class) στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1984, 2000 και 2004, επιτυγχάνοντας 6η και δύο 11η θέση αντίστοιχα.

Ο Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1962 στον Πειραιά.

Η Ελλάδα καταγράφει 25 θανάτους την Τετάρτη

Συνολικά, διαγνώστηκαν 671 περιπτώσεις Covid-19 στην Ελλάδα την Τετάρτη, δηλαδή 195 λιγότερες από τις 866 περιπτώσεις που καταγράφηκαν στη χώρα μόλις μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη.

Δυστυχώς, 25 άτομα με τον ιό απεβίωσαν στη χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, που είναι, ωστόσο, δύο λιγότερα από αυτά που καταγράφηκαν χθες.

Επί του παρόντος, 340 ασθενείς με Covid-19 είναι τώρα διασωληνωμένοι στην Ελλάδα, τρεις περισσότεροι από αυτούς που είχαν διασωληνωθεί στη χώρα την Τρίτη.

Ένα μεγάλο μέρος των περιπτώσεων της Τετάρτης διαγνώστηκε σε περιοχές γύρω από τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας - Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική, έδρα της πρωτεύουσας της Αθήνας, υπήρχαν 271 κρούσματα, 62 από τα οποία διαγνώστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά 69 νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.