Μαγεία και ρεκόρ από Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ

Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ αποτελούν μια καλή 'δικαιολογία' για κάθε ποδοσφαιρόφιλο, ώστε να κάτσει να παρακολουθήσει τη διοργάνωση του Champions League, καθώς η μία διαγωνίζεται την άλλη στις γεμάτες εμφανίσεις και τα ρεκόρ!

Μπαρτσελόνα να την πιεις στο... ποτήρι θαύμασαν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, καθώς επιβλήθηκε της Γκλάντμπαχ με το ευρύ 4-0. Όμως το εξωπραγματικό της υπόθεσης δεν είναι το τελικό σκορ (άλλωστε η ομάδα της Καταλονίας μας έχει συνηθίσει σε πολλά παρόμοια τέτοια) αλλά το γεγονός ότι οι 'μπλαουγκράνα' κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, σπάζοντας ένα ρεκόρ που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι. Κόντρα στη γερμανική ομάδα πραγματοποίησαν 991 πάσες! Η Μπαρτσελόνα είχε κάνει κάτι παρόμοιο το 2010, όταν με αντίπαλο τη Ρούμπιν Καζάν (2-0) είχε καταγράψει 971 πάσες!

Αναλύοντας το νέο ρεκόρ της ομάδας της Καταλονίας παρατηρούμε, ότι από τις 991 πάσες, οι 905 είχαν σωστό αποδέκτη, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 91,3%!. Παράλληλα, η κατοχή μπάλας άγγιξε το 73%, μαρτυρώντας το 'διαστημικό' ποδόσφαιρο που αποδίδει ο Μέσι και η παρέα του! Η κατάσταση... ξεφεύγει αν αναλογιστεί κανείς, ότι στο Top 5 των αναμετρήσεων με τις περισσότερες πάσες βρίσκεται μόνη της η Μπαρτσελόνα, καθώς το 2012 σε δύο αναμετρήσεις με τη Σέλτικ και την Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε σημειώσει πάνω από 950 πάσες!

Η Μπαρτσελόνα όμως δεν είναι η μόνη ομάδα που καταγράφει ρεκόρ, καθώς βροντερό 'παρών' δηλώνει και η Ντόρτμουντ, στον τομέα της επιτυχίας τερμάτων. Η ομάδα της Βεστφαλίας σημείωσε 21 τέρματα σε φάση ομίλων, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη διργάνωση του Champions League.

Μόλις(!) 14 τέρματα σημείωσε απέναντι στη Λέγκια Βαρσοβίας (6-0, 8-4), έφερε δύο ισοπαλίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-2, ενώ πέτυχε και άλλα τρία τέρματα κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2-1, 1-0), αποδεικνύοντας ότι είναι μια αληθινή μηχανή παραγωγής τερμάτων!