Μάνταλος: «Να επιστρέψω πιο γρήγορα για να σηκώσω το πρωτάθλημα»

Την επιθυμία να επιστρέψει πριν τη λήξη της σεζόν, για να σηκώσει με την ΑΕΚ το τρόπαιο του πρωταθλητή, εξέφρασε ο Πέτρος Μάνταλος.

Μετά την επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας του με την Ένωση έως το 2022 ο αρχηγός της ομάδας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τη σημασία της ανανέωσης του συμβολαίου του:

«Η ΑΕΚ μου απέδειξε ότι είναι δίπλα μου, κάτι που συμβαίνει από την πρώτη μέρα. Σε ό,τι χρειάστηκα ο Νίκος (σ.σ. Λυμπερόπουλος) και όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ με βοήθησαν. Μου δείχνουν ότι όντως πιστεύουν σε εμένα και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί, μου δίνει δύναμη και με κάνει να σκέφτομαι μόνο το πότε θα γυρίσω στα γήπεδα», τόνισε ο διεθνής άσος και συνέχισε για το ενδεχόμενο να μπει ως αρχηγός και στην «Αγιά-Σοφιά»:

«Από την αρχή που ήρθα σε αυτή την ομάδα, σκέφτομαι αυτό που σκέφτονται όσοι παίζουν στην ΑΕΚ: Τον εαυτό τους να μπαίνει, να παίζει και να κατακτά πρωταθλήματα σε αυτό το γήπεδο».Αναφέρθηκε και στον σοβαρό τραυματισμό του Γιόχανσον: «Τον είδα την επόμενη μέρα. Το έβλεπα το παιχνίδι στην τηλεόραση και πονούσα κι εγώ. Είναι στρατιώτης και παλικάρι και θα είναι έτοιμος πιο γρήγορα από μένα».Για το πώς θα υποστηρίζει ως αρχηγός την ομάδα:«Θα είμαι κοντά στην ομάδα, όπως ήμουν στα παιχνίδια με τη Μίλαν και τον ΠΑΟΚ. Το έχω βάλει στόχο να είμαι σε κάθε προπόνηση και σε όλα τα ματς, όσο μου το επιτρέπει το πρόγραμμά μου».Για το πώς θα συνεχίσει η ΑΕΚ μετά την απουσία του:«Ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά. Ένας υπάρχει (σ.σ. Μέσι) και δεν βρίσκεται στην Ελλάδα. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, πήραν τη νίκη με τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τη Μίλαν και πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν το ίδιο καλά. Όσο για μένα, στόχος μου είναι να προλάβω να γυρίσω και να παίξω κάποια παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν για να είμαι αυτός που θα σηκώσω το πρωτάθλημα».