Η Ελλάδα απαγορεύει τους θεατές στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας λόγω των φόβων για τον Κοροναϊό

Η τελετή αφής για την Ολυμπιακή Φλόγα θα διεξαχθεί φέτος χωρίς την παρουσία θεατών, ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Δευτέρα.

Η δήλωση της επιτροπής είπε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (που θα λάβει χώρα στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία). Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2, η ΕΟΕ έκανε τις ακόλουθες αποφάσεις:

"Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 διαπιστευμένοι επισκέπτες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκυο 2020.

"Η ενδυματολογική πρόβα στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και τους δημοσιογράφους. Οι διαπιστευσεις των μέσων ενημέρωσης θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Η ανακοίνωση πρόσθεσε: "Καλούμε τους δημάρχους των πόλεων μέσω των οποίων θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα ή θα μείνει μια νύχτα για να ακολουθήσει τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα λαμβάνει αποφάσεις, πάντα με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας», συμπέρανε η δήλωση.