Εντυπωσιακές εικόνες απο τη ΝΑΣΑ

...Αναδεύει τα ωκεάνια ρεύματα της Γης μπορεί να δει σε εντυπωσιακή λεπτομέρεια σε ένα νέο όραμα που απελευθερώνεται από τη Nasa.

Παρατηρήσεις πληροφοριών στην τηλεόραση και στο επίπεδο της θάλασσας ,συνδυάζονται με κάποιον έξυπνο αριθμό που σπάει για να δημιουργήσουν το animation, το οποίο δείχνει τις ροές των ωκεανών από τον Ιούλιο του 2005 μέχρι τον Δεκέμβριος του 2007.

Ισχυρά ρεύματα όπως το Ρεύμα του Κόλπου το οποίο βοηθά να ενισχύσει τη θερμοκρασία της Ευρώπης , μπορεί να δει κανείς ξεκινώντας από την ακτή της Φλόριντα, μέχρι την ανατολική ακτή της Αμερικής πριν από τη διέλευση του Ατλαντικού.
Ένα άλλο ρεύμα του πλανήτη, η Kuroshio, μπορεί να δει κανείς ξεκινώντας από την Ταϊβάν να ρέει ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, σε ταχύτητες άνω των 4 μίλι/ώρα.

Μερικά από τα ρεύματα καλύπτουν χιλιάδες χιλιόμετρα, λέει η NASA, ενώ άλλες περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές με τη μορφή αργοκίνητης, κυκλικής πισίνας.

Η οπτικοποίηση δημιουργήθηκε από Goddard Space Flight Center της NASA, και βασίζεται σε ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ της Jet Propulsion Laboratory της διαστημικής υπηρεσίας και το Massachusetts Institute of Technology.
"Αυτές οι συνθέσεις είναι ενα μοντέλο δεδομένων από τους μεγαλύτερους υπολογισμούς του είδους τους που έχει αναληφθεί ποτέ ,και προσφέρει μια ρεαλιστική μελέτη τόσο στην τάξη και το χάος των κυκλοφορούντων νερών που καταλαμβάνουν ωκεανοί της Γης», λέει η NASA.

Η μελέτη έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την κατανόηση των εννοιών, όπως ο ρόλος του ωκεανού στον κύκλο του άνθρακα και οι αλλαγές στις πολικές θάλασσες.

Tags: