Δημόσιο μηνυμα στήριξης του Γιάννη Αντετοκούμπο στον αδελφό του Θανάση

'Ολοι γνωρίζουμε το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούμπο πριν κάποιες μέρες από τον Τάκη Τσουκαλά, παρουσιαστή αθλητικής εκπομπής οπαδικού χαρακτήρα και φανατικού οπαδού του Ολυμπιακού. Με αφορμή το ντέρμπυ Ολυμπιακού Παναθηναϊκού στο μπασκετ και στα πλαίσια του σχολιασμού του γραφικού παρουσιαστή, ο Τάκης Τσουκαλάς χαρακτήρισε τον Θανάση “πίθηκο” και είπε ότι με αυτά που κάνει ντροπιάζει τον αδελφό του. Το υβριστικό και ρατσιστικό αυτό σχόλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο και αποδοκιμασία προς το πρόσωπο του Τάκη Τσουκαλά.

Δεν μπορούσε επομένως να μην προκαλέσει την στενοχώρια και την αντίδραση και του Γιάννη Αντετοκούμπο ο οποίος ομολόγησε πως από την ώρα που το πληροφορήθηκε δεν μπορεί να κοιμηθεί. Έτσι έκανε μια δημόσια αναρτηση πριν λίγες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί θεωρούσε ότι είναι κάποιες στιγμές που δεν πρέπει κάποιος να σιωπά όταν πολύ απλά δεν πάει άλλο. Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον Θανάση γιατί γνώριζε οτι η δήλωση του θα τραβούσε πάνω του το φως της δημοσιότητας, κάτι που εκείνος δεν θα ήθελε, ωστόσο τόνισε πως αν ο πατέρας τους ζούσε τα γεγονότα αυτά, θα ένιωθε μεγάλη απογοήτευση αν παρέμεναν σιωπηλοί.

Όπως είπε ο , η καταγωγή τους είναι Ελληνονιγηριανή και ότι και αν γίνει, τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την αγάπη της οικογένειας του για την Ελλάδα, τη χώρα στην οποία μεγάλωσαν και τιμούν με κάθε τρόπο. Λυπάται για όσα ρατσιστικά ειπώθηκαν για τον αδελφό του, αλλα αυτό δε μειώνει σε τίποτα την αγάπη τους και το σεβασμό τους για την Ελλάδα. Απλα τον προβληματίζει το γεγονός ότι ακούστηκε κάτι τόσο ρατσιστικό για το Θανάση που μπαίνει στο γήπεδο κ αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος με πρωτοφανή ζήλο, υπερηφάνεια και πατριωτικό αίσθημα. Κι αναρρωτιέται αν αυτό ειπωθηκε για τον αδελφό του που έχει φτάσει στο σημείο που έχει φτάσει, τι μπορεί να ειπωθεί για ένα εγχρωμο παιδί ηλικίας 5-10 ετών και τι μπορεί αυτό να του προκαλέσει. Λυπάται για τα φαινόμενα ρατσισμού που παρατηρούνται στην Ελλάδα, αλλά ένιωσε ιδιαιτερη ικανοποίηση με την εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γαλανόλευκη φανέλα και το όνομα Αντετοκούμπο και τη θεώρησε μια ιδιαίτερα καλή κίνηση από μέρους του.

Τελειώνοντας τόνισε, ότι η οικογένεια του θεωρεί την Ελλάδα πατρίδα της ακόμα κ αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κ να μιλούν γι αυτή με τα καλυτερα