Δημήτρης Αντωνόπουλος

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του Δημήτρη Αντωνόπουλου κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στην τυφλή γευσιγνωσία των σεφ του «Γαστρονόμου». Αν και γιος ελαιοπαραγωγού, το μέλλον του δεν ήταν απαραιτήτως συνδεδεμένο με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Μετά την αποφοίτησή του από το ΤΕΙ Λογιστικής, έπιασε δουλειά ως φοροτεχνικός, ενώ παράλληλα ασχολoύνταν και με το μάρκετινγκ, κάτι που τον ωφέλησε όταν αποφάσισε να αναλάβει, πριν από 10 χρόνια, το ελαιοτριβείο του πατέρα του στο Μεσολόγγι. Ανθρωπος ενημερωμένος, θέλησε τότε να καλλιεργήσει βιολογικά. Αυξάνοντας την πατρική περιουσία, καλλιεργεί σήμερα 130 στρέμματα, σε τρία διαφορετικά σημεία περί το Μεσολόγγι. Εχει εκσυγχρονίσει το παλιό ελαιοτριβείο, όπου γίνεται ψυχρή έκθλιψη με σύγχρονες μυλόπετρες. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι ένα νέο πρότυπο ελαιοπαραγωγού, με μια επιχείρηση που αναπτύσσεται και με το 20% της παραγωγής να εξάγεται σε διάφορες χώρες. Κατά την παραλαβή του βραβείου, εξέφρασε τον εύλογο προβληματισμό του για την έλλειψη συμπαράστασης από την Πολιτεία: «Εμείς όσο και να βγάζουμε προϊόντα ποιοτικά, όταν η εικόνα της χώρας μας καταστρέφεται συνεχώς, τι μπορούμε να κάνουμε;»Πληροφορίες: τηλ. 26310-23.194, www.antononoliva.gr. Στην Αθήνα το ελαιόλαδο το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ Μπαλάσκας και σε επιλεγμένα παντοπωλεία.Το βραβείο απένειμε η χημικός και διεθνής γευσιγνώστρια ελαιολάδου Μαρία Λαζαράκη.