Αναρχία και χουλιγκανισμός στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο.

Θλιβερά επιεικώς χαρακτηρίζονται τα όσα συνέβησαν την Σάββατο 2 Μαρτίου στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο στην διάρκεια αγώνα πόλο γυναικών στην κατηγορία Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Γλυφάδας. Γύρω στα τριάντα άτομα που φορούσαν κράνη κι έφεραν ρόπαλα και μαχαίρια εισέβαλλαν στο χώρο του κολυμβητηρίου σπέρνοντας τον πανικό. Το γεγονός έλαβε χώρα στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου του αγώνα ο οποίος και διακόπηκε ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 15-02.

Οι κρανιοφόροι χούλιγκανς για περίπου τέσσερα λεπτά έσπαγαν το κάθε τι που έβρισκαν μπροστά τους, και προκάλεσαν τρεις τουλάχιστον τραυματισμούς. Χτυπούσαν με ρόπαλα αδιακρίτως όποιον έβρισκαν στο διάβα τους από τους σαράντα περίπου φιλάθλους που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το αγώνα οι οποίοι κατά κύριο λόγο ήταν γονείς με παιδιά. Κατέστρεψαν κάμερες, έσπασαν φορητούς υπολογιστές και τους πέταξαν στην πισίνα ενώ έσπασαν κι επτά αυτοκίνητα. Πέταξαν καπνογόνα με αποτέλεσμα να γεμίσει το γήπεδο με φλόγες και καπνό και να προκληθούν αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους. Οι αθλήτριες και των δύο ομάδων καθώς και όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα εκείνη τη στιγμή τράπηκαν σε άτακτο φυγή σοκαρισμένοι από τα επεισόδια. Άλλωστε τέτοιου είδους εντάσεις δεν είναι συνήθεις σε αγώνες πόλο και μάλιστα γυναικών. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο του γηπέδου. Η έλλειψη αστυνόμευσης βέβαια δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο χάος και πανικό.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα αυτά και υποσχέθηκε ότι θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Ήδη όπως διεμήνυσε βρίσκεται σε συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία από την οποία ζήτησε να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση. ‘Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται μονίμως στους λίγους και ανεγκέφαλους να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας στους πολλούς και φιλήσυχους.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει τα επεισόδια θεωρώντας ότι ουδεμία σχέση έχουν με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση, αλλά πρόκειται μάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ οπαδών και επελέγη απλά ο συγκεκριμένος χώρος ακριβώς επειδή δεν αστυνομεύεται.