Αθλητικά γήπεδα θα ανοίξουν ξανά με χωρητικότητα 80% για πλήρως εμβολιασμένους

Οι ενήλικες θεατές μπορούν σύντομα να επιστρέψουν στα στάδια για να παρακολουθήσουν παιχνίδια, αρκεί να είναι εμβολιασμένοι και να φορούν μάσκες χωρίς εξαίρεση, αποκάλυψε το Υπουργείο Αθλητισμού την Πέμπτη.

Οι ανήλικοι που δεν είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό μπορούν επίσης να παρευρεθούν, αρκεί ο αριθμός τους να μην υπερβαίνει το 5% της επιτρεπόμενης χωρητικότητας του χώρου.

Μετά την έγκριση της εθνικής επιτροπής υγείας, οι ενήλικοι θεατές θα είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν αγοράζουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό PCR ή self test.

Σε εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, απαιτείται απόδειξη του εμβολιασμού ή των αποτελεσμάτων των δοκιμών στην πόρτα.

Οι υπαίθριες εγκαταστάσεις μπορούν να ανοίξουν ξανά με χωρητικότητα 80% (ή το πολύ 25.000 άτομα), ενώ οι κλειστές εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 60% χωρητικότητα (ή το πολύ 3.000 άτομα).

Μια νέα ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει πότε θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Επιπλέον, η επιτροπή ενέκρινε ένα πρωτόκολλο υγείας για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας (12 Σεπτεμβρίου) με την προϋπόθεση ότι επιτρέπεται να εγγραφούν μόνο πλήρως εμβολιασμένοι αθλητές.